Online izložba slika COO Tuškanac za Škole za Afriku (UNICEF)

Naši marljivi učenici ( 11-14 godina ) učili su o Africi i afričkoj kulturi te naslikali divne slike i pomogli svojim vršnjacima na Madagaskaru!

Edukativno-humanitarni program Škole za Afriku UNICEF provodi u suradnji s dječjim vrtićima, školama te centrima za odgoj i obrazovanje diljem Hrvatske od 2008. godine. U zajedništvu ispunjenom dobrom voljom, humanošću i vjerom u ostvarivost promjena djeca i mladi uče o dječjim pravima, nejednakim mogućnostima i međunarodnoj solidarnosti te pomažu u stvaranju boljih uvjeta života za najranjiviju djecu Afrike. 

Do sada su, zajedno sa svojim zajednicama, djeca i mladi Hrvatske prikupili više od šest milijuna kuna za obrazovanje djece Ruande, Etiopije i Burkine Faso! Prikupljenim sredstvima izgrađene su i opremljene brojne škole, a postojeće obnovljene, izgrađena su školska igrališta, a djeci je osiguran pristup čistoj, pitkoj vodi i sanitarnim prostorijama. Otvoreni su centri za rani odgoj i obrazovanje za najmlađu, najranjiviju djecu, a djeca koja su prekinula školovanje ili bila primorana raditi dobila su priliku pohađati centre za alternativno obrazovanje. 

(preuzeto sa službene stranice UNICEF-a www.unicef.org/croatia/)

Pogledajte galeriju slika koje su naši mali slikari i slikarice napravili!

Osobe koje će svojom donacijom podržati obrazovanje djece Madagaskara zauzvrat mogu odabrati sliku učenika. Odabranu sliku možete dobiti kao zahvalu za donaciju u iznosu po želji. Sve prikupljene donacije idu direktno UNICEF-ovom projektu Škole za Afriku. Uza odabir slike pošaljite redni broj i naziv slike koju želite na mail adresu: mirna.pavicic@centar-tuskanac.com

Poveznica:

https://sites.google.com/view/cootuskanacgalerija/po%C4%8Detna-stranica