Poštovani korisnici/roditelji/skrbnici/ psihosocijalne podrške,

Obavještavamo Vas da od ponedjeljka 18.05. 2020. godine krećemo sa pružanjem psihosocijalne podrške u Podružnici Centra Tuškanac, na adresi Gornje Prekrižje 48.

Ispod se nalaze OSNOVNE INFORMACIJE, a na ovom linku

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Smjestaj-izvaninstitucionalno_08-05.pdf 

nalaze se sve potrebne informacije vezane uz Vaš dolazak i pružanje usluga u Podružnici Prekrižje.

Ove ste informacije dužni pročitati i pridržavati ih se dosljedno i bez iznimke.

Molimo Vas za razumijevanje i suradnju kako bi lakše i bez posljedica prošli kroz ovo zahtjevno razdoblje.

Sve Vas lijepo pozdravljamo

Vaši rehabilitatori

Savjetovanje i pomaganje, rana intervencija, psihosocijalna podrška i integracija kod pružatelja socijalnih usluga

Od 11. svibnja 2020. preporučuje se pružanje usluga savjetovanja i pomaganja, rane intervencije, individualne psihosocijalne podrške i integracije kod pružatelja socijalnih usluga.

Korisnici s kroničnim bolestima ili u doticaju s kroničnim bolesnicima.

Preporučuje se ostanak kod kuće korisnicima s kroničnim bolestima (respiratornim, kardiovaskularnim, dijabetesom, malignim bolestima, imunodeficijencijama, korisnici s većim tjelesnim/motoričkim oštećenjima), kao i korisnicima čiji roditelji/skrbnici ili ukućani imaju jednu od navedenih bolesti. U slučaju uključivanja korisnika s kroničnim bolestima neophodno je prethodno pribaviti mišljenje liječnika.

Pisana izjava korisnika i/ili roditelja/skrbnika.

Korisnik i/ili roditelj/skrbnik potpisuje izjavu da:

korisnik i/ili roditelj/skrbnik koji dovodi i odvodi korisnika nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome niti je pod rizikom mogućeg kontakta s osobama pozitivnim na COVID-19 ili kod kojih se sumnja na zarazu COVID-19,

dužan je obavijestiti pružatelja usluga ako ima povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome, da je pod rizikom mogućeg kontakta s osobama pozitivnim na COVID-19 ili kod kojih se sumnja na zarazu COVID-19

korisnik i/ili roditelj/skrbnik upoznat je u cijelosti s ovim uputama.

Primopredaja korisnika.

Ako roditelji/skrbnici dovode i odvode korisnike u prostorije pružanja socijalnih usluga, ako je ikako moguće to rade na način da ne ulaze u prostorije osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu najmanje 2 metra od drugih roditelja/skrbnika i korisnika. Iznimka je kada je prisustvo roditelja/skrbnika nužno za pružanje usluge (primjerice, rane intervencije). Djelatnik preuzima ili prepušta korisnika roditelju/skrbniku ispred ulaza pružatelja socijalnih usluga, u skladu s dobi, stanju, funkcionalnosti i drugim karakteristikama korisnika. Pratnja korisnika koja sudjeluje u pružanju usluge pridržava se svih mjera sprečavanja i suzbijanja epidemije navedenih u ovoj uputi.

Pratnja korisnika do pružatelja socijalne usluge ili od njega.

Korisnika roditelj/skrbnik dovodi i odvodi do pružatelja socijalne usluge tako da korisnik u pratnji ima uvijek jednu odraslu osoba/roditelja/skrbnika. Kada je god moguće, pojedinog korisnika prati uvijek ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe.

Samostalan dolazak korisnika i dolazak korisnika organiziranim prijevozom pružatelja socijalne usluge. Korisnici koji sami dolaze kod pružatelja socijalne usluge prije ulaska u prostorije pružatelja socijalne usluge uz pomoć stručnog radnika dezinficiraju ruke i obuću. Pružatelj socijalne usluge koji dovodi korisnike na pružanje socijalnih usluga organiziranim prijevozom (kombi prijevoz) istovremeno može prevoziti samo jednu grupu korisnika, a prije prijevoza druge grupe korisnika kombi vozilo ili drugo odgovarajuće vozilo se obavezno dezinficira.

Prostorije u kojima se pružaju navedene socijalne usluge imaju zaseban ulaz i omogućavaju izbjegavanje kontakta s radnicima i korisnicima drugih socijalnih usluga koje pružatelj socijalnih usluga pruža, po mogućnosti na izdvojenoj lokaciji.

Postupanje korisnika po ulasku kod pružatelja socijalnih usluga:

Korisniku se pri ulasku dezinficiraju ruke i mjeri temperatura. Jaknu i druge osobe stvari (torbu i sl.) odlaže na za to predviđeno mjesto.

Trajanje usluge. Socijalnu uslugu može pružati u kraćem trajanju ovisno o individualnim potrebama korisnika i rizičnim faktorima korisnika i članova njegova kućanstva.