Prvenstvo Hrvatske u bowling-u za osobe s intelektualnim teškoćama 2018. godine

Prvenstvo Hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama za 2018. godinu, održalo se 27. i 28. ožujka 2018.  (utorak i srijeda) u Bowling Clubu, Ulica Florijana Andrašeca 14, Zagreb.

Športsko društvo Specijalni športovi “Luč” pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske organiziralo je ovo natjecanje.

Prijavilo se ukupno 149 sudionika: 54 natjecateljice i 95 natjecatelja iz 30 ekipa.

Ekipe su došle iz Vukovara, Daruvara, Koprivnice, Križevaca, Čakovca, Zajezde, Zaprešića, Velike Gorice, Samobora, Karlovca, Pule, Dubrovnika, a najviše ekipa došlo je iz Zagreba, Splita i Varaždina.

Sukladno pravilima te misiji i viziji Specijalne olimpijade u utorak 28.03.2018. godine proglašeno je 25 prvakinja i prvaka Hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama kategorizirane po spolu, starosti i sposobnosti.

Naše športašice i športaša pokazali su svu raskoš svoga talenta i još jedanput potvrdili svoje mogućnosti, a podjela zasluženih medalja očekivano je bila najveseliji dio natjecanja zahvaljujući i našem športašu Tomislavu Trupkoviću koji je osim himne izveo i nekoliko poznatih pjesama uz svesrdnu pomoć svih prisutnih.

Izvješće preneseno iz izjave za medije kolege Franje Horvata