Tijekom prošlog vikenda naša su djeca u pratnji djelatnika posjetila zoo-vrt. Računali smo na lijepo, sunčano vrijeme, ali nas je cijelim putem pratila magla. Unatoč takvim vremenskim prilikama bili smo dobro raspoloženi i uživali u svakom trenutku.

Najprije smo posjetili nastambu u kojoj su smještene zmije. Mada unutrašnjost nastambe nije ugodna za sva osjetila bili smo fascinirani izgledom i veličinom različitih zmija, a naravno najviše nas je zainteresirao poskok. Gledali smo u kojim krajevima Hrvatske živi, a djeca su postavljala pitanja najviše o tome što se dogodi ako nas poskok ugrize. Zbog toga se neki nisu previše približavali staklu. Ipak što je sigurno, sigurno je!

 Tijekom šetnje zajedno smo čitali edukativne kartice o životinjama i naučili tko najbrže trči, tko najduže živi i koja životinja najduže spava tijekom dana. U to da lav najduže spava uvjerili smo se nedugo nakon toga, jer smo u nastambi za lavove zatekli šest lavova koje, u njihovom spavanju, nije nimalo uznemirio naš dolazak. Neki su komentirali da bi bilo dobro da i mi spavamo 20 sati dnevno.

Jedna od zanimljivosti su bile radionice koje su organizirali djelatnici zoo-vrta. Naravno sva su se djeca odmah uključila u izradu hranilica za ptice od kartona koje su premazivali margarinom i na to lijepili sjemenke. Djelatnici su nam stavili špagu, a mi smo hranilice objesili na grane ispred našeg Centra.

Najduže smo se zadržali ispred bazena morskih lavova. Uživali smo gledajući ih kako skaču, plivaju, igraju se dok ih je jedan djelatnik zoo-vrta hranio. Ujedno nas je informirao o svim zanimljivostima vezano za život morskih lavova.

Vidjeli smo još puno drugih životinja i naučili o njima.

Nakon takvog obilaska veselili smo se povratku u Centar i ručku koji nas je čekao, a koji je napravila naša teta kuharica.