U Zagrebu su od 16. do 18. svibnja održane 1. Ljetne igre Specijalne olimpijade Hrvatske.

Sportaši su se natjecali u tri sporta; kuglanju ,pikadu i atletici. Sudjelovalo je preko 400 sportaša, trenera i voditelja. Otvaranje igara održano je na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu.

Svojom nazočnošću  potporu su dali  Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom gđa. Anke Slonjšak, dipl. oec,

načelnik uprave policije,  Krunoslav Borovec, dekan Kineziološkog fakulteta,  g. Damir Knjaz i drugi uvaženi gosti.

Treba svakako spomenuti i prof. Dubravku Ciligu i  vrijedne volontere koji su se aktivno uključili u organizaciju samog natjecanja.

Sportska natjecanja održana su na stadionu Mladosti na Savi, kuglani u Centru Vinko Bek i u prostorima Kineziološkog fakulteta. U sklopu igara održan je i program Funnfitnessa, kao i obiteljski forum za obitelj i roditelje osoba s intelektualnim teškoćama. Na istom se raspravljalo o aktualnim pitanjima zdravlja , prehrane i životnih navika osoba s intelektualnim teškoćama.

Osim u individualnom programu sportaši su nastupili sa svojim sportskim partnerima i u združenom dijelu. Centar Prekrižje predstavljali su slijedeći sportaši; Jurica K., KarloF., Matija V., Karlo K., Danijel G., a za Udrugu UZIPOP nastupili su korisnici; Kristijan H, Petar K., Mario V., Mihael J., Karlo S., Melita G.,  dok je partner za kuglanje bila Barle Renata za Prekrižje i Fureš Željko za UZIPOP dok  je voditelj u atletici bila Ksenija Garašić.

Natjecanje je završeno u nedjelju dodjelom medalja i spuštanjem zastave Specijalne olimpijade na Kineziološkm fakultetu.

Veselimo se ponovnom druženju na Zimskim igrama Specijalne olimpijade Hrvatske